Ásványlexikon

Ásványlexikon: Mohaachát

Ásványlexikon - MohaachátSzín: mohaszínű zöld és barna zárványokkal 
Átlátszóság: áttetsző
Porszín: fehér
Mohs-keménység: 6-7
Sűrűség: 2,59-2,61
Képlet: SiO2
Előfordulás: USA, Kína, Oroszország, Brazília, India
Elem: Föld
Ásványtanilag: kalcedon zöld dentritekkel
Kristályszerkezet: trigonális
Keletkezés módja: üledékes
Nyugati csillagjegy: Ikrek, Rák
Kínai csillagjegy: Ló, Bárány
Elem: Föld

Csakra: gyökér csakra

Idegrendszer gyógyító. Gyulladás, lázcsökkentő. Felismeréshez segít, hogy a gondolataimmal, és pozitív érzéseimmel megváltoztathatom életemet. Változás köve. Segít feloldozni bilincseinket a tudatunkba. Szembesít gondolatainkkal, azok káoszával. Segít rendet rakni. Egyensúly köve. A koronacsakrával kapcsolódik, így az agyféltekéket kiegyensúlyozza. Mivel a koronacsakra analóg a gyökércsakrával, így fizikailag is segít talpra állni. De minden csakrára és energiarendszeremre hatással van. A Szabadság köve. Elvezethet a tudás szabadságába, a felismeréshez, hogy gondolataiddal és pozitív érzéseiddel megváltoztathatod életedet.
 
Spirituális hatások:
A Mohaachát az új kezdetek köve. Segít összehangolódni a Föld energetikájával, meglátva mindenben az örök körforgás szépségét. Szelíd energiáival ráirányítja figyelmünket az élet és a természet szépségeire. Csillapítja a geopatikus stressz okozta érzékenységet.

Gyógyító hatása: 

Az idegrendszer torzulásait tudatosítja, vagyis a félelmeket átvilágítja, segít kioldani őket. A védelmi rendszer az immunrendszert aktiválja. Vizeidet segíti kitisztítani (nyirokrendszer), mozgásra serkenteni. A benned lévő tüzet is harmonizálja, ezért hatásos lázra, gyulladásra.  Légutakra, homloküregre hat. Segíti a kiválasztást. Erősíti a hasnyálmirigyet. Bélbetegségek esetén hatékony. Szabályozza az emésztést. Áldott állapotban használható az émelygés, hányinger esetén, segíti a magzat fejlődését. Fizikai kimerültségkor erőt ad. Megszünteti a félelmeket, erőt, bátorságot ad. Javítja a kreativitást.

 
Pszichikai, lelki hatások:
A Mohaachát erősíti a pozitív jellemvonásokat. Felelősségvállalásra, önelfogadásra tanít. Növeli az önbizalmat, kitartást, állhatatosságot, az önkifejezési és kommunikációs készséget. Elűzi a szorongást, kishitűséget, félelmeket, és a stresszt. Nyitottá tesz a másság és mások elfogadására. Pozitív életszemléletre ösztönöz, átsegít a változással járó nehéz időszakokon, önbizalmat, hitet, reményt, támogatást adva az új elfogadásához, megvalósításához. Kíváló segítség az időjárásváltozásra érzékeny embereknek.
 
Fizikai gyógyhatások: 
A Mohaachát a Föld és a természet rendjét képviseli, a születést és újjászületést. Segít a szülésnél, támogatja a szülésznők munkáját, enyhíti a fájdalmakat, komplikációmentessé teszi az új élet világrajöttét. Mint megújító kő, serkenti a hosszú lefolyású betegségből a felépülést, vitalizál, tisztítja a keringési és kiválasztó rendszert. Erősíti az immunrendszert, serkentően hat a nyirokrendszerre. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően csillapítja a lázat, a megfázás és influenza tüneteit, a nyirokcsomók duzzanatát, gyógyítja a fertőzés okozta megbetegedéseket. Jótékonyan hat a hasnyálmirigyre, megelőzi a vércukorszint csökkenését és a kiszáradást.
Elixítjét gombás bőrbetegségek kezelésére használhatjuk.
 
Alkalmazása: 
Ékszerként viselve, marokkőként, ill. szükség szerint a megfelelő helyre téve, a bőrrel érinkezve.
Elixírként is használható, fertőzés okozta bőrproblémák kiváló kezelője.

Minden mohaacháttal kapcsolatos kristályt és ékszert megtalálsz és megrendelhetsz itt: MOHAACHÁT

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, és látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a az újdonságokról és az akciókról!

fenyorveny.hu / Judy Hall: Kristálybiblia

 

Sandal

Sandal vagyok. Mandaláimat 2013-ban kezdtem el készíteni (digitálisan), angyali segítségekkel és kódokkal. Minden mandala egy kód, és mindegyik másra hat. Rezgéseket, impulzusokat közvetít az emberi tudat felé. Érzéseket, gondolatokat, késztetéseket indítanak el. A mandaláim mellett digitális képeket,tájképeket készítek,fotózok,videókat készítek. Illetve spirituális tanácsokkal látom el a hozzám fordulókat...
'Fel a tetejéhez' gomb