Színek jelentései

Színek jelentései: Lila – inspiráció, találékonyság, tudás

Színek jelentései - LilaA mértékletesség színe.
Egyensúly a föld és ég között (a hajnali és az esti ég színe), az értelem és a vágy, a bölcsesség és az érzelmek között.
Jelenthet intelligenciát, tudást, vallási áhítatot, szentséget, alázatosságot, bűnbánatot, fájdalmat, nosztalgiát…

Lila – találékonnyá tesz

A lila a kék és a piros keveréke, vagyis hatása valahol a nyugtató és az energetizáló között van. Ez azt jelenti, hogy idegesség esetén egyszerre lazít, illetve megerősít. Ez hangulati válságok esetén különösen előnyös. A lila többet tud, mint kihúzni a gödörből: aktiválja az agy kreatív központját, serkenti a szellemire való koncentrálást. Ha tehát sürgősen jó tippre van szüksége, határidőre meg kell találnia a megoldást, lila filccel írja fel ötleteit! Aztán dőljön hátra, és hagyja, hogy beugorjon a legjobb megoldás!
Lila: béke, uralkodás, önzetlenség, méltóság, felfedező, szónok, humanitárius…
Könyörtelen, fondorlatos, fellengzős, konfliktus…
A fejtetőt, az agyat, a koronát és az epikranont képviseli. Súlyos szín, mert depressziót okozhat, viszont helyreállítja a gyulladt területeket… Hatása testünkre: fájdalomcsillapító.

Bíbor, lila és rózsaszín jelentése
A bíbor összekapcsolható a kék stabilitásával és a vörös energiájával. A bíbort a magasztossághoz kötjük. Ez szimbolizálja az erőt, a nemességet, a luxust és a becsvágyat.
A bíborról gondolhatunk szintén a bölcsességre, a méltóságra, a függetlenségre, a kreativitásra, a titokzatosságra és a mágiára.
Nagyon kivételes szín a természetben.
A világos bíbornak romantikus és nosztalgikus hangulata van.
A sötét bíbornak komor, gyászos és szomorú hangulata van. Ezzel csalódottságot tudsz kifejezni.
A bíbor színt szeretők szívélyes, barátságos, együttműködésre kész személyiségek, mély empátiával megáldva. E szín is alkalmas szórakozóhelyek, ebédlők falaira.
A lila időtlen idők óta a királyok színe. Ez a szín a piros és kék keverékéből született és mindkettőtől örökölt néhány tulajdonságot. Ez a szín főként a kreativitás és jó képzelőerő szimboluma.
Thaiföldön ez a szín a gyász színe, a katolikus vallás adventi színei közt is szerepel (megbánás színe). A sötétlila főként királyi szín, míg a világosabb a romantikára utal.
A designben jólétet és luxust sugároz. A halványabb, élénkebb lila szín a tavasszal és a romantikával kapcsolatos.
A rózsaszín a romantikát, a szerelmet, és a barátságot jelzi az embereknek, illetve a nőies tulajdonságokat, passzivitást.
Használhatjuk feszültség, a kimerültség ellen, ha gyengédség és védettség után sóvárgunk. Alkalmazható, ha képtelen élvezni az életet, vagy az önbecsülés, az önszeretet hiánya, túlzott kötelességtudat gyötri.

Szimbolikus jelentése: megvilágosodás, misztika, spiritualitás, átváltozás. A gyógyításra, szolgálatra, vezeklésre született emberek színe. A magasabb szellemi beállítottságúak, spirituális vonzódásúak, a felszabadult, megvilágosodott emberek szeretik.
A sárga, a tudás ellenpólusaként a lila a tudatalatti, a titkok színe.

Érzelmi jelentése: önállóság, lelkünk női (kék) és férfi (piros) oldalának egyensúlyba hozása, gondolati megtisztulás a jobb és bal agyfélteke kiegyenlítődése által. A lila szín elfogadása, szeretete segíti a szellemi ébredést, a spirituális fejlődést és felszabadulást, az élet értelmének felismerését. Elutasítása a szellemi tapasztalatoktól való félelmeket jelenti, nagyképűséget, ellentmondásosságot, magányt, szenvedést takar.

Hogyan használjam a lila színt?

Használd a lila színt mindig, amikor azt érzed, hogy jó lenne. Támogatod a gyász megélését, a fájdalmon való átlépést, a gyógyulást. A lila egyfajta párkapcsolati harmonizáló hatással is bír – segít a bennünk lévő férfi-női energiákat harmonizálni, ami jótékony hatással van a kapcsolatra. A lila szín viselése méltóságot kölcsönöz. Csillapítja a fejfájást, a lázat. A lila színt mindig mértékkel használjuk. Használj ametisztet szellemi, spirituális fejlődésed támogatására.

Feng Shui

Ha a lakásban szeretnék ezzel a színnel dekorálni, azt a hír, hírnév (tűz elem) területén tegyük. Amennyiben a területhez tartozó anyagokra szeretnénk odafigyelni, javasolt a műanyag, műszál, műbőr, latex, valódis bőr, bársony, plüss használata. A legjobb pedig a háromszög, vagy virágminta.

A lila és bíbor szín jelentése különböző kultúrákban:
Európa nagy részén: királyság
Kína: nemesség
India: reinkarnáció
Thaiföld: gyász
Brazília: gyász
Egyiptom: erény

Rózsaszín:
Európa: nőiesség
Ázsia: házasság
Kelet-india: nőiesség
Japán: mindkét nemnél népszerű szín
Korea: bizalom
Dél-Afrika (Zulu): szegénység
Közzétette: Sandal / www.angyalmandala.hu

Sandal

Sandal vagyok. Mandaláimat 2013-ban kezdtem el készíteni (digitálisan), angyali segítségekkel és kódokkal. Minden mandala egy kód, és mindegyik másra hat. Rezgéseket, impulzusokat közvetít az emberi tudat felé. Érzéseket, gondolatokat, késztetéseket indítanak el. A mandaláim mellett digitális képeket,tájképeket készítek,fotózok,videókat készítek. Illetve spirituális tanácsokkal látom el a hozzám fordulókat...

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb