Színek jelentései

Színek jelentései: Kék

Színek jelentései: Kék A kék színt a torok csakrához szokták kapcsolni, így az önkifejezéssel, őszinteséggel, szóbeli kommunikációval van kapcsolatban. A Vízöntő korszak színe.

Pozitív jelentései: tudás, bölcsesség, igazság kimondásának képessége, gyógyító szavak, ihletett beszéd.
Negatív jelentései: rosszindulat, megbocsátás hiánya, ridegség, babona, önteltség.
Hatásai: Kapcsolatot teremt a test és a fej között. Békét hoz, segít elfogadni a megváltoztathatatlant. Segít, hogy képesek legyünk saját magunkat képviselni. Lelki megnyugvás. Bölcsesség, őszinteség, tisztelet. Családi értékek. Mindenből képes tanulni.
A kék szín és a test: Nyak, torok, váll, koponyaalap.
Lehetséges alkalmazása: merev, fájós nyakra jó hatással van, segít a félelmeket szétoszlatni. Hűsít, lázat csillapít, gyulladásokra, magas vérnyomásra jó. Napszúrás, leégés esetén enyhülést hoz.
Alkalmazásának módja: kék ég! Ruhák, virágok, kék színű tárgyak, kék fény, kék ételek pl. áfonya, szilva.

Égszínkék
Egyetemes gyógyítás, higgadtság, önzetlen szeretet.

Azúrkék
Magasabb rendű célok felé törekvés, kitartás, önzetlen szeretet.

Halványkék
Lecsillapít, bátorít, gondoskodik, utat mutat, felemel. Állandó hit, inspiráció.

Sötétkék
Feketével kevert kék, a fekete a korlátozást és keménységet teszi hozzá. Célratörő – de kíméletlen is lehet.

Az égbolt, a tenger színe; a megfoghatatlanság, a végtelenség, a transzcendencia szimbóluma.

Az intellektus, az elmélkedés, a megnyugvás kifejezője, amely a képzelet és a szürrealitás világához is kapcsolódhat…

Kék – a kilók ellen

Egy fogyókúrás tanulmány a legutóbb kétcsoportnyi emberrel dolgozott. A tesztszemélyek felénél kék villanykörtét csavartak a hűtőbe, a kontrollcsoportnál maradt a hagyományos fehér világítás.
A “kék fogyókúrázók” sokkal több kilótól szabadultak meg, mivel a kék szín csökkenti a stresszt. Nézzen rövid ideig valami kékre, pulzusa máris lassulni kezd, testhőmérséklete csökken! Márpedig a legtöbb ember csak azért eszik, mert feszült, és idegességét vezeti le az evéssel mint pótcselekvéssel. Későn reagálnak arra, amit rágóizmaik megőröltek. Mivel a kék nyugtató és lazító hatású, optimális színe a hálószobáknak. Elég, ha az ajtó vagy az ágyneműhuzat kék (lehetőleg égszínkék!) színű, az alvászavarokkal küszködők máris megszabadultak problémáiktól.
Hatása testünkre: migrén, magas vérnyomás, idegesség, fertőzések, viszlát! A pajzsmirigyre, torokra és a tüdőre van nagy hatással. Kiválóan alkalmazható gyermekbetegségek, fülfertőzés, fogzás esetén is.
A kék lelki nyugtatószer, mert képes behatolni a lélekbe.
A kék szín segít leküzdeni a kisebbrendűség érzését.
A kék szín kedvelői képesek úgy manipulálni embertársaikat, hogy az észre sem lehet venni. Zárkózott is lehet.

Az égbolt, a tenger színe; a megfoghatatlanság, a végtelenség, a transzcendencia szimbóluma.
Az intellektus, az elmélkedés, a megnyugvás kifejezője, amely a képzelet és a szürrealitás világához is kapcsolódhat.
Az égi istenekre utalva az emberfeletti, mennyei hatalom kifejezője, ebben az értelemben a földi szenvedélyeket jelző vörös ellentéte.
A keresztény szimbolikában az angyalok, valamint Szűz Mária színe.
A világi uralkodók színeként hatalmuk égi eredetére utal.
Míg a nappali ég vakító kékje maszkulin jelentésű, addig az éjszaka sötétkékje a feminin principiumra utal.

A kék szín jelentése
A kék az ég és a tenger színe. A kékről gyakran a biztonságra és a stabilitásra gondolunk. Ez a szín szimbolizálja a reményt, a hűséget, a bölcsességet, a bizalmat, az intelligenciát, a becsületet, az igazságot és a mennyet.
A kékről erősen asszociálunk a békességre és a nyugalomra. A címertanban, a kék használható az áhítat és a nyíltság szimbolizálására.
Ez a hűvös szín nyugtatóan hat mindenfajta izgalmi állapotban. Ha idegesek vagyunk, és nem tudunk aludni, a kék színtől remélhetjük a megnyugvást és az ellazulást. A kékre a hipofízis (agyalapi mirigy), és minden belső elválasztású mirigy nagyon kedvezően reagál.
Stressz állapotban jelentkező izomgörccsel mindenki találkozott már. A kék szín görcsoldóhatása itt lelki megnyugvással párosul.
A túlsúlyos betegek étvágyát csökkenti, s így hatékonyan támogatja a fogyók*rát.
A kéket használhatod a termékek reklámozásához és a tisztasághoz kapcsolódó szolgáltatásokhoz (víztisztító filterek, tisztító folyadékok, vodka), levegőhöz és éghez (légitársaságok, repterek és légkondicionálók), vízhez és tengerhez (tengeri hajóutak, ásványvíz).
Érzelmileg olyan színekkel áll szemben, mint a piros, a narancssárga és a sárga; a kék kapcsolódik a tudatossághoz és az intellektushoz.
A kék a férfiak színe; a tanulmányok szerint, ez erősen elfogadott közöttük. A sötétkék a bölcsességet, a szaktudást és a stabilitást jelenti.
A világoskékről az életre, a gyógyításra, a békére, a megértésre és a puhaságra (lágyságra) asszociálunk.
A sötétkékkel ábrázolhatjuk a tudást, az erőt, a becsületességet és a komolyságot.
Kristályai: akvamarin, lapislazuli, zafír
Sok kék az aurában: érzékenységre, nagy kapcsolatteremtési képességre és jó tanulási képességre utal.

Szimbolikus jelentése: béke, nyugalom, csend, kommunikáció, kapcsolat. A hit szimbóluma. Kereszténységben a Szűz Máriához társítják, aki az anyai értékek: a szeretet, türelem erényének megtestesítője.
Érzelmi jelentése: olyan női tulajdonságok hordozója mint az anyai részvét, az önfeláldozás, a hűség és a kifogyhatatlan szeretet. A kéket szerető emberek kiegyensúlyozottak, komolyak; világos, őszinte kinyilatkozásokat tesznek baráti és emberi kapcsolataikban. Jó tanulási képességekkel, élénk képzelőerővel, jó ítélőképességgel rendelkeznek. A kék szín elutasítása jelenthet belső nyugtalanságot, kapcsolatteremtési képtelenséget hatalmi ideákkal, mint tanár, doktor, hivatalnok, apa, anya, női és férfi szerep. A sok kék szomorúvá, magányossá, zárkózottá, félénkké, depresszióssá tehet.

Hogyan használjam a kék színt?

Használd a kéket környezetedben a harmónia, a nyugalom megerősítésére. Amikor fontos, hogy jól kommunikálj, a kék kiegészítők segíthetnek. Korlátozza az éhségérzetet, étvágyat – ha ez a cél, javaslom a kék étkészletet. Nyugtató, harmonizáló, gyulladáscsökkentő hatású – ilyen helyzetekben a kék fény, egy kék kendő vagy kék ágynemű használata támogatja a megnyugvást, gyógyulást. A kék szín használata rugalmasabbá tesz mind fizikai, mind lelki értelemben. Zafír, akvamarin vagy szodalit kövek erősíthetik még belső békénket és a helyes kommunikációs út és arány megtalálását.

Feng Shui

Ha a lakásban szeretnék ezzel a színnel dekorálni, azt a karrier, emberi kapcsolatok (víz elem) területén tegyük. Ide lehet még a fekete színt is használni. Amennyiben a területhez tartozó anyagokra szeretnénk odafigyelni javasolt az üveg (tükör is) használata. A kiválasztott minta pedig legjobb, ha a hullám. Ami a berendezés tárgyakat illeti, inkább a magas szekrények javasoltak.
Kerülendő: fekete és kék a földön, üveg vagy tükör a bejárati ajtóval szemben.

A kék szín jelentése különböző kultúrákban:
Európa nagy részén: nyugalom
Skandinávia: tisztaság
Ukrajna: jó egészség
Egyesült Államok: a bizalom szimbóluma, férfiú
Kína: halhatatlanság
Kolumbia: szappan
Nigéria: nagyon pozitív
Dél-Afrika (Zulu): boldogság
Irán: mennyország, halhatatlanság, spiritualitás
Izrael: szentség
Közzétette: Sandal / www.angyalmandala.hu

Sandal

Sandal vagyok. Mandaláimat 2013-ban kezdtem el készíteni (digitálisan), angyali segítségekkel és kódokkal. Minden mandala egy kód, és mindegyik másra hat. Rezgéseket, impulzusokat közvetít az emberi tudat felé. Érzéseket, gondolatokat, késztetéseket indítanak el. A mandaláim mellett digitális képeket,tájképeket készítek,fotózok,videókat készítek. Illetve spirituális tanácsokkal látom el a hozzám fordulókat...

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb