Színek jelentései

Színek jelentései: Indigó kék (Királykék)

Színek jelentései - Indigó királykékAz indigó az éjszakai égbolt színe – mély, sötét, bársonyos kék – mely egyben misztikus és kiismerhetetlen. Amikor feltekintünk rá, gondolataink befelé fordulnak, és elmerengünk az élet mélyebb értelmén. Ilyenkor ösztönösen hajlamosak vagyunk szellemileg meglátni olyan dolgokat, amelyek nem jutnának eszünkbe a világos, tevékeny nappali órák alatt. Az indigó kitisztítja az elmét, valamint a vért, és megszabadít minden félelmünktől és aggodalmunktól, képessé tesz bennünket arra, hogy meghalljuk belső hangunkat, mely tudja, mi a legjobb számunkra. Ha fejleszteni akarjuk magunkban ezt a pszichikus lehetőséget, akkor hatásos lehet, ha indigóval kezeljük magunkat, vizualizáljuk a színt, vagy pedig meditálunk rajta. Igy magasabb rezgésszintre emelkedhetünk, melyen belső szemünkkel láthatunk. Az indigó látomásai segíthetnek megfejteni álmaink jelentését is. A spektrum kék végének összes színéhez hasonlóan az indigó segít abban, hogy a földi világból magasabb, spirituális dimenzióba emelkedjünk, ahol az intuíció fontosabb az oknál, és a hit fontosabb a bizonyítéknál.

Indigó megerősítés: “Bízom az intuíciómban, hogy végigvezet életem ösvényén.”

Szimbolikus jelentése: intuíció, bölcsesség, életfilozófia. A VI. csakra (harmadik szem), a sors- és világformáló energiák kiindulópontja. Látnoki képességek, tisztán látó, tisztán halló médium. Mély meditáció, inkarnációkkal való kapcsolat lehetősége.

Érzelmi jelentése: külvilággal való kapcsolat, gondolkodás, beleérzés, határozott döntéshozatal, világos helyzetfelismerés. A királykék a kék mélyebb változata, ezért a hatósággal, hatalommal való még mélyebb konfliktust hozza fel. A szín szeretete intuitív, érzékeny, befelé forduló, szellemi-lelki síkon sebezhető embert mutat. A szín elutasítása távolságtartóvá tehet. Hiánya függőséghez vezet, érzékeken keresztül való menekülésbe, pótcselekvésekbe: kábítószer-, alkohol-, étel-, szappanopera-függőség vagy bármilyen mánia. Mélyen gyökerező konfliktust mutathat az anya személyével kapcsolatban.
Túl sok királykék nagyon nagy érzékenységre utal, amit, ha nem megfelelően kezelünk, bezárkózottsághoz, álomvilágba forduláshoz vezethet.

Hogyan használjam a királykék színt?

Használd fájdalomcsillapításra például a lapis lazulit. Alvási zavarok, álmatlanság esetén szintén megkönnyebbülést hozhat a szín használata. Szorongás és félelmek esetén fogyassz királykék ételeket és italokat (fekete olajbogyó, áfonya, fekete ribizli). Királykék öltöny egy üzleti tárgyaláson fél siker.
Közzétette: Sandal / www.angyalmandala.hu

Sandal

Sandal vagyok. Mandaláimat 2013-ban kezdtem el készíteni (digitálisan), angyali segítségekkel és kódokkal. Minden mandala egy kód, és mindegyik másra hat. Rezgéseket, impulzusokat közvetít az emberi tudat felé. Érzéseket, gondolatokat, késztetéseket indítanak el. A mandaláim mellett digitális képeket,tájképeket készítek,fotózok,videókat készítek. Illetve spirituális tanácsokkal látom el a hozzám fordulókat...

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb